فناوری های بارکد و RFID

معرفی سیستم های شناسایی خودکار

فناوری های بارکد و RFID

معرفی سیستم های شناسایی خودکار

7 دلیل برای گذار از بارکد به RFID

بارکد ها و تگ های RFID در بسیاری از محیط ها و اپلیکیشن های مشابه و یکسان کاربرد دارند. اما چه چیزی سبب برتری یکی بر دیگری می شود؟

زمانیکه از لحاظ کاربرد هر دو سیستم را مقایسه کنیم اساسا هر دو یک کار مشابه انجام می دهند، آن هم نگه داری دیتایی است که توسط یک قرائتگر قابل جمع آوری می باشد.

بررسی عمیق تر هر دو تکنولوژی ثابت خواهد نمود که چرا امروزه باید از بارکد به RFID کوچ کنیم.


محدوده قرائت

بارکد ها به طور معمول با فاصله چند اینچی بارکد خوان از برچسب قرائت می گردند. تگ های RFID با سایز مشابه از 0 تا بیش 30 متری قرائت می گردند لذا از فواصل دورتری امکان قرائت فراهم است.


در معرض دید بودن

بارکد ها برای اینکه قرائت شوند باید مستقیما در معرض دید باشند و هیچ مانعی وجود نداشته باشد، اما تگ های RFID برای قرائت شدن نیازی به در دید مستیقم قرار گرفتن ندارند و از این لحاظ سبب ذخیره زمان می گردند چرا که اپراتور نیازی به پیدا کردن تگ روی آیتم ها ندارد.


قرائت چندتایی

بارکد خوان ها غالبا قادر به قرائت یک بارکد در لحظه هستند، این در حالیست که قرائتگر های RFID می توانند چندین تگ را در لحظه قرائت کنند و این سبب جمع آوری دیتا با سرعت بسیار بیشتری می گردد.


امنیت

بارکد ها به راحتی کپی می شوند، اما تگ های RFID را می توان قفل گذاری نمود، رمزگذاری و قرار دادن پسوردی که توسط آن مجوز قرائت داده شود، امنیت دیتایی را که بر روی تگ ذخیره است افزایش می دهد.


ماندگاری

بارکدها مستعد پارگی، خراش، لکه شدن هستند، اما تگ های RFID را می توان با پلاستیک های مقاوم طراحی کرد تا آنتن آن ها از خرابی محافظت شود درحالیکه هنوز منعطف هستند.


حافظه

بارکد ها با توجه سایزشان معمولا از 8 الی 15 کاراکتر برای کدگذاری برای اینکه بارکد را کوتاه کنند استفاده می نمایند. تراشه های RIFD معمولا از 24 کاراکتر برای کدگذاری استفاده می نمایند که این اجازه می دهد دیتای بیشتری شامل سایز و فرمت دیتا درون یک تگ ذخیره گردد.


استفاده مجدد

پولتان را با کنار گذاشتن بارکد ها ذخیره کنید! یک برچسب یا بارکد را شما تنها یک بار می توانید به یک آیتم الصاق کنید و نه بیشتر، اما تگ های RFID این قابلیت را دارند که حافظه شان پاک گردد و مجددا برای آیتم دیگری استفاده گردند.

زمانی که نوبت به جمع آوری دیتا می رسد، سیستم RFID با کم کردن زحمت اپراتور و سرعت بسیار بالا بر سیستم بارکد غلبه می نماید. 


منبع : تکوآیدی

موبایل کامپیوترهای جان سخت کاربردی در محیط های سرد

 

کمپانی ها دیگر مجبور نیستند برای هر محیطی سخت افزار جدا تهیه کنند. نسل جدید موبایل کامپیوترهای مقاوم در برابر سرما نه تنها برای کاربرد طولانی مدت در سرما که از آن مهمتر، برای انتقال آن بین محیط سرد و گرم تطبیق پذیر هستند.

 

چه چیزی در سرما تغییر می کند؟

هوای سرد، یخ زدن و رطوبت. هر یک از این ها یک چالش خاص برای تجهیزات محاسبات موبایلی ایجاد می کند.

زمانی که بحث ارتباطات بی سیم به میان است، محافظ هایی که باعث نگهداری در محیط های سرد و منجمد هستند هم مشکلاتی را ایجاد می کنند. این خلاصه ای است از اینکه چطور شرایط به موبایل کامپوتر ضربه می زند.

 

یخ زدن

یخ زدن روی نمایشگرهای LCD اثر می گذارد. بنابراین کاربر قادر نخواهد بود فرمان ها و کلیدهای روی نمایشگر راببیند و یا صحت اطلاعات ورودی را تعیین کند. و این باعث کاهش بازدهی و دقت می شود.

بارکدریدر ها و دستگاه های ضبط تصویردر صورتی که پورت های نوری آن ها دچار یخ زدگی شود، کار نمی کنند. 

در این حالت ها کاربر به اجبار به ورود دستی اطلاعات روی خواهد آورد. این امر خود سبب کاهش بازدهی و افزایش خطا می شود.

   ادامه مطلب ...

تفاوت های سیستم های Glonass و GPS

برای GPS امریکا متعهد به حفظ حداقل 24 ماهواره، در 95 درصد زمان ها شده است. البته در سال های اخیر 31 ماهواره به طور ثابت در حال کار بوده اند.

صورت فلکی ماهواره ای Glonass هم در سال 1995 کامل شد، اما در پایان دهه 1990 با از دست دادن ماهواره ها ناقص شد. در اکتبر 2011 صورت فلکی ماهواره ای با تکمیل 24 ماهواره بازیابی شد و جهان را پوشش داد.

GPS غالبا بسیار دقیق تر از Glonass است، اما با توجه به موقعیت های متفاوت ماهواره ها در مدارات در سیستم Glonass، این سیستم در عرض جغرافیایی بسیار بالا (شمال یا جنوب دور) دقت بیشتری دارد. 


دقت

اولین و اساسی ترین تفاوت بین GPS و Glonass این است که نرخ دقت در GPS بالاتر می باشد. تست های متعددی که قبلا صورت گرفته بود نشان از برتری GPS به Glonass داشته است. اما در حال حاضر این دو سیستم از نظر دقت تفاوت چندانی ندارند.

اغلب ایستگاه های Glonass در برزیل و قطب جنوب قرار دارد در حالیکه سیستم امریکا آن ها را در تمام دنیا به طور مشابه قرار داده است و به همین دلیل است که GPS پوشش بهتری دارد.

اما Glonass در بین ساختمان های بلند و پوشش درختان و در مناطق کوهستانی یا عرض جغرافیایی بالا (مدار قطب شمال) بهتر عمل می کند، چرا که در زمان کار با GPS نباید مانعی با آسمان وجود داشته باشد. 


تعداد ایستگاه های زمینی

ایستگاه های زمینی Glonass ممکن است در تمام نقاط دنیا وجود نداشته باشد، اما آن ها با سرعت در حال رشد هستند. در سال 2014 قرار بر این بود که50 عدد به تعداد این ایستگاه ها در 35 کشور بیفزایند. اگر روسیه این برنامه را اجرا کند ممکن است حتی از GPS پیشی بگیرد و به بهترین جایگزین برای GPS امریکایی تبدیل شود. در حال حاضر GPS در اروپا، برزیل، ایالات متحده، هند، جنوب آفریقا و چین وجود دارد. و Glonass قصد راه اندازی در اسپانیا، کوبا،اندونزی و ویتنام را دارد.


قدمت و تجربه

مدت بیشتری است که سیستم GPS در حال کار است و همینطور به تکامل بیشتر رسیده است. این دلیل شهرت GPS در تمام دنیاست نه فقط در امریکا. و اغلب کاربران از این تکنولوژی استفاده می کنند و به نظر می رسد که این مسئله مانعی برای Glonass است.

در حقیقت هیچ امتیاز روشنی برای برتری یکی بر دیگری وجود ندارد. زمانی که شما Glonass را به تنهایی استفاده می کنید پوشش قوی GPS را ندارد، اما وقتی هر دو را در کنار هم استفاده می کنید پوشش و دقت بسیار افزایش می یابد.


 


اساسی ترین تفاوت بین دو سیستم این است که Glonass دارای 24 ماهواره بر روی 3 مدار و GPS دارای 32 ماهواره بر روی 6 مدار می باشد. در تصویر می توانید مدار ها و ماهواره ها را در هر دو سیستم مشاهده کنید.

امروزه این سیستم ها از نظر دقت چندان متفاوت نیستند. البته در ابتدای قرن اینطور نبود چراکه خرابی و پایان حیات ماهواره ها برای مدتی مانع پیشرفت Glonass  شد، اما بعد از آن آژانس هوایی روسیه هدف را بر این قرار داد تا در 2011 Glonass  قادر به رقابت با GPS باشد. با رسیدن 2011 به هدف خود دست یافتند. این سیستم در محیط های مناسب ( بدون پوشش ابر، وجود ساختمان های بلند و اشعه های رادیویی) دارای دقت 2.8 متر است. البته این  کمی از GPS ضعیف تر است و به خوبی پوششی که در نیمکره جنوبی دارد نیست، بنابراین این سیستم تا زمانی که تنها برای خدمت به روسی ها طراحی شده نمی تواند GPS را به عقب براند.

البته توصیه نهایی ما به شما این هست که سعی کنید غالبا از دستگاه هایی استفاده کنید که بتوانید از پوشش هر دو سیستم در کنار هم بهره ببرید چرا که در اینصورت از تمامی 55 ماهواره و صورت های فلکی ماهواره ای در کنار هم بهره می برید و دقت افزایش می یابد.


 

جدول مقایسه سیستم GPS و Glonass


منبع : سپاکو